Rauwe chocolade wordt gemaakt met onbewerkt cacaopoeder. Het gebruikte cacaopoeder moet rauw en ongebrand zijn – alleen zo krijg je de voordelen van cacao, zoals een verminderd risico op hart- en vaatziekten. U kunt thuis rauwe chocolade maken met slechts een paar ingrediënten. Rauw cacaopoeder, rauwe cacaoboter en rauwe cacaoboterolie kunnen worden gebruikt om chocoladerepen en gebak te maken.
Er zijn een paar verschillende manieren waarop je thuis rauwe chocolade kunt maken met rauw cacaopoeder. Deze gids laat je zien hoe je rauwe chocoladerepen, rauwe chocoladetruffels en rauwe chocoladebrownies kunt maken.
Rauw cacaopoeder is een super interessant ingrediënt. Het is niet geroosterd en niet ongeroosterd – het is rauw. Het heeft dus alle voordelen van cacao, zoals polyfenolen en flavanolen, maar zonder de negatieve effecten van het roosteren. Dit betekent dat het veel magnesium, kalium en antioxidanten bevat, waardoor het goed is voor de gezondheid van het hart. Er is zelfs aangetoond dat het de niveaus van het ongezonde LDL-cholesterol in het lichaam verlaagt! Rauw cacaopoeder is ook rijk aan mineralen, waaronder magnesium, dat super belangrijk is voor een gezonde spierfunctie en ontspanning.
Welke ingrediënten zijn nodig om rauwe chocolade te maken?
-
Rauwe cacaopoeder – Dit is het belangrijkste ingrediënt in zelfgemaakte rauwe chocolade. Rauw cacaopoeder is onbewerkt, ongebrand cacaopoeder dat rijk is aan antioxidanten en magnesium.
-
Rauwe cacaoboter – Dit is een ander belangrijk ingrediënt in zelfgemaakte rauwe chocolade. Rauwe cacaoboter is onbewerkte cacaoboter die rijk is aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het heeft een veel sterkere en zoetere smaak dan cacaoboter die bewerkt is met alkali.
-
Rauwe cacaoboterolie – Dit is een van de ingrediënten van rauwe zelfgemaakte chocolade. Rauwe cacaoboterolie is ongeraffineerde, onbewerkte cacaoboter die rijk is aan antioxidanten en mineralen.
Ready, set, bake!
Nu je al je ingrediënten hebt, is het tijd om te gaan bakken! Voor dit recept heb je een hoogwaardige keukenmachine of krachtige blender nodig. Omdat rauw cacaopoeder erg dicht is, moet je het minstens een paar minuten verwerken om een fijn poeder te krijgen. Als je geen krachtige blender hebt, kun je ook een keukenmachine gebruiken, maar dan duurt het langer. Rauwe cacaoboter en cacaoboter zijn zeer hard en vast. Voor het beste resultaat zul je daarom een zo koud mogelijke blenderstand willen gebruiken.
Vervolgens moeten we de rauwe cacaoboter en cacaoboter samen smelten. Smelt de cacaoboter en de olie in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten en gecombineerd met de cacao-olie. Zorg ervoor dat het mengsel niet begint te branden, want dat kan een wrange smaak en geur geven.
Nadat de cacaoboter en cacaoboterolie gesmolten zijn, is het tijd om de bitterstoffen erdoor te mengen. De bitterstoffen geven rauwe cacaopoeder de sterke cacaosmaak waar we van houden en zijn ook goed voor de gezondheid van het hart!
Rauw cacaopoeder is een super interessant ingrediënt. Het is niet geroosterd en niet ongeroosterd – het is rauw. Het heeft dus alle voordelen van cacao, zoals polyfenolen en flavanolen, maar zonder de negatieve effecten van het roosteren. Dit betekent dat het veel magnesium, kalium en antioxidanten bevat, waardoor het goed is voor de gezondheid van het hart. Er is zelfs aangetoond dat het de niveaus van het ongezonde LDL-cholesterol in het lichaam verlaagt! Chocolade bonbons laten maken? neem dan eens een kijkje bij van Amsterdam chocolade.
Conclusie
Chocolade is een van de meest decadente traktaties in het leven, en het wordt alleen maar beter als je het zelf maakt! Door te investeren in de beste ingrediënten voor je zelfgemaakte chocoladetraktaties besef je dat je kunt genieten van een gezondere en lekkerdere versie van deze favoriete traktatie.
Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig recept voor rauwe chocolade of iets meer extravagante, we hebben je gedekt. Je vindt recepten voor puur cacaopoeder, melkchocolade, pure chocolade en zelfs recepten om je eigen veganistische en glutenvrije traktaties te maken!
Zelfgemaakte chocolade is een geweldige manier om een gezonde levensstijl te bevorderen, omdat het vol zit met voedingsstoffen en antioxidanten. Zorg ervoor dat u een gezond dieet eet dat rijk is aan volle granen, fruit en groenten voordat u extra chocolade aan uw dieet toevoegt!