Het fysieke aspect van het starten van uw wijnbereidingsproces hoeft echter niet al te ingewikkeld te zijn. Dat wil zeggen, tenzij u een brouwerij helemaal opnieuw probeert op te zetten. Stel dat u als voorbeeld direct geïnteresseerd bent in het maken van een wijnkelder in de achtertuin en helemaal geen ervaring hebt met het maken van wijn. Dan lijkt het misschien alsof je een complexe operatie opzet, en ja, het is echt een complexe operatie. Er is echter een manier om heel goedkoop aan de slag te gaan, met geen of te weinig apparatuur. Wat ik ga aanbevelen, is een eenvoudige 'wijnmakerij in de achtertuin', een soort 'wijnmakerij in een doos'. Veel mensen maken al wijn in hun garage, kelder of schuur, en er is geen reden waarom je dit proces niet zelf zou kunnen herhalen met heel weinig apparatuur. L'
Het heeft natuurlijk altijd zin om verschillende soorten wijn op verschillende manieren te proberen. Dit zal belangrijk zijn als je eenmaal op een specifiek wijnavontuur bent, omdat je uiteindelijk precies wilt weten welke ingrediënten in elke wijn gaan die een commercieel succes is. Het lijdt echter geen twijfel dat het maken van wijn bij u thuis, als u het goed doet, leuk en lonend kan zijn.
Dus als je aan de slag wilt, heb je echt een liter wijn nodig. Wat zoek je in een gallonglas? De bodem van de meeste kopglazen is 0,25 tot 0,5 gallon. Dit is de standaard maat. Daarnaast vind je waarschijnlijk aan beide zijden en daar tussenin standaardmaten. Dit komt doordat de onderkant van kopjes verschillende temperaturen hebben. Ze warmen op onder het lichtste zonlicht en worden helderder naarmate het glas opwarmt.
Zoals ik al zei, naar een keuken gaan en wijn maken – of een ander drankje – is geen moeilijke onderneming.
Afwerking is net als al het andere – ga een stapje verder. Zoek een nieuwe en grotere gallonbeker dan degene waarmee je begon totdat je een standaardmaat hebt gevonden. Leer hoe je luchtbellen uit wijn verwijdert en je zou uiteindelijk een wijn kunnen maken die smaakt en ruikt naar wijn, maar dat is niet wat de meesten van ons krijgen. Maar als je er eenmaal goed in bent en weet hoe, dan beginnen hier de rest van je uitdagingen. U kunt investeren in mooie apparatuur. Om te beginnen, wil je misschien investeren in een paar mooie kurkentrekkers (niet die van plastic voor chianti en verlengde flessen van zesenzeventig centimeter, maar het soort van het soort lange nek dat echt werkt. Zoek een beetje op google, soortgelijke automatische kurkentrekkers zijn verkrijgbaar via verschillende retailers.
Vervolgens heb je, afhankelijk van je doel, misschien een steeksleutel, een pomp, een digitale meter, een schilmachine, enzovoort nodig. U krijgt bijvoorbeeld uw eigen commerciële 'countertop'-meter, waarmee u zowel grote als kleine glazen kunt verdelen en tellen. Misschien kun je zelfs sommige dingen doen die je alleen commercieel kunt kopen omdat ze zo gemakkelijk zijn (vooral met een glazen conversieplaat, zoals eerder vermeld.
Als je echt een goede kok bent, kun je dit zelfs helemaal zelf maken. Denk na over het maken van een driegangenkalender. Dit geeft je de mogelijkheid om je batchhoeveelheden in EEN keer te tellen en is vooral handig vanwege de nauwkeurigheid. Ziet een van de groenten of fruit er een beetje uit? Doe er iets te veel in en je verliest veel, maar in het geval van fruit is een deel zo gevoelig voor het licht dat het de eerste negen maanden misschien niet rijpt dat je het op de markt moet brengen. Kun je een plan opstellen om je ingrediënten van tevoren te plannen, zodat je geen porties hoeft te herhalen die je niet lekker vindt?
Wijnmaker zijn is een arbeidsintensief en kostbaar beroep. Voeg een beetje ourroids' en een geweldig recept toe, en je hebt een commercieel streven (net als elk ander bakbedrijf) dat eerlijk is en dat niet alle garanties heeft die je op het web tegen lage kostprijzen kunt verwachten. Als je een geweldig recept hebt en je hebt een plezierig proces voor het maken van wijn gecreëerd (in tegenstelling tot een "dit is waar ik goed in ben"-mentaliteit die jaren zal duren om enige echte vaardigheid te bereiken), is het een geweldig bedrijf.