De kers is een steenvrucht die op de grond wordt geplaatst. Alle delen van de kers zijn eetbaar. Het zaad wordt gebruikt bij de vervaardiging van chocolaatjes, ijs en snoep. Hele kersen kunnen ook als natuurlijke zoetstof worden gebruikt. Ze bevatten veel ijzer en cafeïne voor het stimuleren van energie. Van kersen is ook bekend dat ze antioxiderende eigenschappen hebben, waardoor ze tijdens verschillende evenementen functioneel zijn voor de gezondheid en fitheid.
Kersen kunnen in vele vormen worden verkregen, zoals heel, rood en zwart. De rode kersen zijn over het algemeen het populairst omdat ze kers van smaak zijn en ook erg rijk aan vitamine C. Rode kersen bevatten ook stoffen die het lichaam beschermen tegen kanker en ontstekingen.
De zwarte kers is een gewone vrucht maar is behandeld om hem erg lekker te maken. Zwarte kers staat bekend om zijn voedingswaarde en kan worden gebruikt om een snelle energieboost te krijgen. Het is ook bekend dat de kers verkoelende eigenschappen heeft die ziekten zoals botulisme en longontsteking voorkomen. Volgens de huidige studies kunnen kersen voordelen bieden zoals het voorkomen van jicht, artritis en zelfs de ziekte van Alzheimer. De antioxidanten en cartenoïden die in kersen aanwezig zijn, helpen ook bij het voorkomen van kanker en het verminderen van het risico op hartaanvallen en beroertes.
Een vrucht die als een natuurlijke zoetstof wordt beschouwd, is buitengewoon gunstig voor de menselijke gezondheid. Het is niet alleen zoet, maar ook rijk aan andere voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Deze zoete vrucht, vermoedelijk afkomstig uit Afrika, is rijk aan koolhydraten en rijk aan fructose. Het is ook rijk aan tannines en bevat anthocyanine. Tannines die in de vrucht aanwezig zijn, helpen bij het omzetten van voedsel in energie en helpen ook bij het voorbereiden van de hersencellen. De koolhydraten in kersen helpen ook bij het bevredigen van de behoefte van het hart en de hersenen.
Deze vrucht is ook een rijke bron van vitamine A en C. Vitamine A is nodig voor een gezonde ontwikkeling van de huid en het helpt ook om onze ogen de dingen duidelijker te laten zien. Vitamine C is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Deze vrije radicalen beschadigen de weefsels en vitale organen waardoor ze ongezond worden. De antioxidanten en voedingsvezels in kersen helpen bij het versnipperen van het vet dat in het lichaam aanwezig is. Ook bevatten deze vruchten veel vezels die het spijsverteringsstelsel verstrengelen zodat het lichaam niet zwaar aanvoelt. Het helpt bij de behandeling van dyspepsie, constipatie en boorifica.
Laten we dus eens kijken naar de voedingswaarde van kersen en ze vaak eten.
Kersen naast ze te eten
Deze staan ook wel bekend als rozenkers en zijn eigenlijk de meest voorkomende kers tijdens de Pluots en de Trinches aemp "ked".
Geschiedenis van kersen
Kersen zijn al sinds 5000 voor Christus bekend bij de oude Grieken. De oude Grieken gebruikten deze vrucht om de kersenbloesem te symboliseren. Ze gebruikten kersen ook als parfum, voor het balsemen van de doden, als medicinaal, voor het ritueel versieren van de graven van koningen en andere koninklijke hoogwaardigheidsbekleders.
De kers bereikte uiteindelijk zijn weg naar het oude koninkrijk en werd geserveerd aan de farao's, goden en royalty's.
Kersen genoemd in de Bijbel
De vroegste vermelding van kersen in de Bijbel is echter te vinden in het boek Hebreeën. Hier wordt de vrucht "assef ad yemah" genoemd en wordt beschreven als zijnde tweeëndertig groepen citroenen. De beschrijving gaat verder met te zeggen dat dit het type kersen is dat in de Heilige zalfolie wordt gebruikt.
Conclusie
Deze kersen staan bekend om hun voedingswaarde en helende eigenschappen. Moderne kersen staan niet alleen bekend om hun smaak, maar ook om hun vele geneeskrachtige eigenschappen.
Dit artikel heeft niets met de realiteit te maken, dus verveel je niet als je nog een keer over kersen leest.